• Klass 5c på Åbyskolan årets vinnare i Energiverkstans klimattävling

31 mars 2021

Under dagen avgjordes Energiverkstans årliga tävling och den klimatsmarta idén Skräpsamlaren vann både allmänhetens och juryns gillande. Bland de 18 tävlingsbidragen fick modellen från klass 5c Åbyskolan flest röster från allmänheten, 241 stycken. Enligt juryns omdöme en ”Fantastisk innovation”.

• Fortsatt flexibel skolgång för högstadieskolor i Haninge

31 mars 2021

Högstadieskolorna, årskurs 7-9, i Haninge kommun kommer att ha fortsatt flexibel skolgång. Det förlängda beslutet gäller från och med den 12 april till och med den 30 april 2021 då undervisningen delvis bedrivs i form av fjärr- eller distansundervisning. Beslutet har fattats för att fortsatt ge möjlighet för skolorna att bidra till att begränsa smittspridningen i samhället genom att undvika trängsel. Beslutet har fattats av grund- och förskolenämndens ordförande.

• Haninges femteklassare tävlar i klimatsmarta idéer – var med och rösta fram din favorit

26 mars 2021

Under en vecka tävlar Haninge kommuns femteklassare i Energiverkstans klimattävling. Tävlingen anordnas för nionde året i rad, där 64 elever bidrar med 18 olika miljövänliga bidrag. Nu kan du rösta fram din favorit bland de klimatsmarta idéerna fram till den 30 mars.

• Pedagogiska priset 2020

24 mars 2021

Vi på Söderbymalmsskolan är oerhört stolta över vår välförtjänta vinnare av årets pedagogiska pris 2020, utdelat i Haninge kommun!!

• Fortsatt flexibel skolgång för högstadieskolor i Haninge

10 mars 2021

Ordförande för grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, Tobias Hammarberg, har den 9 mars beslutat om fortsatt flexibel skolgång för högstadieskolorna, årskurs 7 - 9. Beslutet beslut gäller från och med den 15 mars till och med den 1 april 2021 då undervisningen helt eller delvis bedrivs i form av fjärr- eller distansundervisning. Beslutet togs för att fortsatt ge möjlighet för skolorna att bidra till att begränsa smittspridningen i samhället genom att undvika trängsel. Beslutet gäller inte grundsärskolan.

• Tyck till om förskolan och skolan i årets enkät

8 mars 2021

Nu har elever och vårdnadshavare möjlighet att tycka till om förskola och grundskola i Haninge kommun via Haninges skolenkät. Mellan den 8 och 26 mars är årets skolenkät öppen.

• Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

1 mars 2021

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

• Nya lokaler Söderbymalmsskolan

1 mars 2021

Söderbymalmsskolan flyttar efter sommarlovet 2021 till nya lokaler.

• Samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Haninge kommun går över till distansundervisning efter sportlovet

26 februari 2021

Grund- och förskolenämnden samt rektorer för Haninges gymnasieskolor beslutar utifrån rekommendation från smittskyddsläkare vid Region Stockholm att från och med veckan efter sportlovet, den 8 mars till och med den 12 mars, bedriva stora delar av undervisning på högstadie- och gymnasieskolorna i Haninge kommun på distans. Beslutet avser elever i årskurs 7-9 och gymnasieskolorna.

• Digitalt Öppet hus på Söderbymalmsskolan

11 februari 2021

Söderbymalmsskolan har haft ett digitalt Öppet hus. Här kan du se filmen. Gå in här och klicka på länken nedan.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}