Skolmiljö

Foto: Olof Holdar

Söderbymalmsskolan är en skola med mycket väl anpassade salar för sin verksamhet.

Söderbymalmsskolan har med sitt geografiska läge nära både till Rudans friluftsområde, sportanläggningarna på Torvalla, samt intilliggande Eskilsparken. Vår närhet till kommunikationer gör det även möjligt för våra elever att upptäcka närsamhället på olika sätt. Mitt i den traditionella skolbyggnaden finns vår fina ljusgård, skolans mittpunkt. Här finns elevservice där eleverna bland annat kan inhandla smörgåsar och juice samt låna bollar, kortlekar, spel med mera. Vi har en anställd socialpedagog som tillsammans med en av våra kuratorer ansvarar för att eleverna får en meningsfull rast med både vila och aktivitet. I anslutning till ljusgården finns även vårt eget bemannade skolbibliotek.

Vi har en stor skolgård där de inhägnade ytorna för fotboll respektive basket, samt King-rutorna, är uppskattade av eleverna och används flitigt. I skolans restaurang äter eleverna kostnadsfri frukost varje morgon.

Våra salar är väl anpassade för den verksamhet som ska bedrivas i dem. Varje teorisal är utrustad med storbildsprojektor. NO-salarna är anpassade efter ämnena och rustade för laborationer. Vår unika tekniksal inbjuder till skapande hos eleverna. Vi har även egna välutrustade salar för både trä- och metallslöjd och textilslöjd, samt två egna hemkunskapssalar. Vår musiksal består av ett större samlingsrum med tillhörande bås för grupparbete och instrumentspel. I direkt anslutning till skolan finns en fullstor idrottshall - komplett utrustad för ämnet idrott och hälsa.

Senast uppdaterad: 15 juni 2021